Tuesday, 30 December 2014

SIHAT DAN RAMPING DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL


Hati Terpaut Dengan Premium Beautiful


 Kenapalah dari dulu kuza tak jumpa dengan Premium Beautiful ni. Rugi sangat2. Ingatkan PB ni hanya untuk menurunkan berat badan saje, rupa-rupanya banyak lagi fungsi lain yang terdapat 
pada PB ni. 
Kalau sesiapa yang kenal dengan kuza, memang diaorang cakap, eh kau kan dah kurus? pakai lagi ke PB mahal ni? Ya, ampun.....korang ni, mahal hanya pada angka, tapi fungsi dan segala bentuk kebaikan memang tak boleh dinilai pada wang ringgit. Suka sangat kuza nak bagitau, pengalaman kuza memakai PB sebelum dan selepas. Baca errkk korang, jangan malas pulak. hehehe

gambar hiasan

Firstly, korang tahu tak berapa ukuran pinggang kuza sebelum ni? ha, malu tau nak cakap. 34 inci beb. hahaha...pinggang gajah toww... Tapi Alhamdulillah,  hampir 2 bulan kuza pakai PB ni, pinggang dah turun  ke 28 inci... caya tak?
Tak percaya? korang tanye suami kuza....hehehe

Tu bab pinggang, now kite citer bab punggung lak. Tang melebar tu memang cukup lebar, kira keturunan kot punggung lebar? orang tua2 cakap, punggung lebar senang nak bersalin kan? hahaha entah betul entah tidak, maybe?


Tapi semenjak jadi pemakai tegar  PB ni, Alhamdulillah, punggung dah pun beransur surut, macam banjir kat krai ni. hehee...takde ketak2 dah kalau nak sarung baju2 lama. Memang happy sangat2 bila anak kuza sendiri si Nurin pun dah mula perasan, ibu nampak lain sekarang, haaaa, best kan?
Tu baru anak, si suami pulak?...hehehe malas kuza nak cakap...nanti korang nak termuntah!.hihi

Apapun, kalau kuza nak citer semua bab, memang panjang karangan kuza, panjang2 pun belum tentu korang nak bagi 5 bintang. hahaha...kan?

Tapi yang jelas bila PB ni tersarung kat badan, confirm2 segala asset tubuh badan kita akan di up kembali.



  • payudara kendur menjadi anjal dan tegang semula
  • perut buncit dikempiskan
  • punggung jatuh di angkat kembali
  • segala lemak2 terkumpul akan hilang semulajadi
  • yang ada penyakit cyst / fibroid / canser molek sangat pakai Premium Beautiful
  • faraj semakin ketak, tak payah jamu2 tau
  • haid teratur
  • keputihan hilang
  • senggugut hilang 
  • abang pun makin sayang !!!! ahaksss




Bagi kuza, duit banyak tapi badan selalu sakit2, penyakit banyak, selalu ulang alik ke hospital, kalau kira kat situ berapa banyak dah wang yang terpaksa dihabiskan untuk membeli ubat-ubatan. Sekali melabur dalam Premium Beautiful berjuta2 kali korang mendapat hasilnya. Hasil dari segi kecantikkan dan hasil dari kesihatan. Nikmat hidup yang selesa dan gembira tak nak ke?

Yang betul2 serius nak mengubah penampilan tahun baru  2015 ni, nak buang segala lemak2 tepu di badan, nak buang segala khazanah penyakit yang bersarang dalam tubuh korang, boleh contact kuza.

018- 227 1997
 kuza

IG/FB : Tengku Aspaniza

Thursday, 27 November 2014

BIO SELEZA - Pilihan wanita kini





 BIO SELEZA

 kuza nak cari pengedar yang betul2 berminat nak dapatkan income bulanan yang boleh cecah sehingga 1000-5000k.

ada yang berminat hubungi kuza ye...

*******************************

love  ~  kuza

018-227 1997

********************************



Nilah rupa bentuk pad Bio Seleza, ceria kan....penuh warna warni. Sekarang kuza nak kongsi pula keistimewaan 
yang ada pada Pad Bio Seleza.

KEISTIMEWAAN TUALA WANITA BIOSELEZA : 


- Menampung sehingga 150ml cecair TANPA sebarang KEBOCORAN (normal max haid 50ml)
 - Membekalkan OKSIGEN & tenaga BIO VELOCITY (BV) yang menyeimbangkan  tenaga ELEKTROMAGNETIK 
kepada pemakai. Tiada lagi masalah letih, lesu, 
pitam ketika haid.
- Mengandungi nano perak & ion negative untuk membasmi 99.99% bakteria & Far Infrared Rays (FIR) untuk melancarkan peredaran darah

TEKNOLOGI BV DI'PATENT'KAN, TIADA PAD LAIN DI DUNIA YANG BERTINDAK SEBAGAI 'BOOSTER' TENAGA & MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH SAKIT PUAN SEPERTI BIO SELEZA



Bio Seleza boleh merawat dan mencegah penyakit seperti :
  • senggugut
  • keputihan
  • kekuningan
  • haid tidak lancar
  • miss v berbau
  • gatal-gatal bahagian faraj
  • sakit pinggang ketika haid
  • haid datang 3..4 bulan sekali
  • ruam 
  • fibroid /cyst

Siapa yang boleh pakai Tuala wanita Bio Seleza? 

  •   Semua golongan wanita untuk kegunaan semasa 
haid & pantiliner untuk kegunaan harian
  •  Ibu mengandung : memberi tenaga, mengelakkan masalah keputihan, 'kencing kotor' & terkencing semasa batuk/bersin
  •  Lelaki : membantu masalah angin pasang, buasir, memelihara "kelelakian" & pelbagai lagi fungsi lain melalui tenaga Bio Velocity & FIR
  •   Lain-lain kegunaan : 
  1. -Letakkan di dalam kasut (utk keseimbangan          badan, nyahbau)
  2. -'Cool fever' semasa demam 
  3. -Tampal dalam anak tudung utk kesegaran &       masalah migraine


************************************** 
Kanser rahim penyakit No.2 pembunuh wanita
 selepas Kanser payudara.
Ngeri bunyinya kan..


Kesan pengguna pad Bio Seleza selepas 10 hari.
 Alhamdulillah, cyst yang ada dalam rahim telah keluar dengan sendirinya.


Subhanallah, tuala wanita juga merupakan punca barah 
pangkal rahim.







TESTIMONIAL KEPUTIHAN


Ketahui lagi apa yang ada pada Pad Bio Seleza






So, pilihan di tangan korang, nak sihat ke nak penyakit. Kanser boleh di cegah. Beringat sebelum kena. Hargailah nyawa dan nilai kehidupan anda.

ingin memiliki Bio Seleza, hubungi :pm/wasap

018-227 1997
kuza

Wednesday, 26 November 2014

 Sakit Tulang Belakang
Fakta yang anda perlu tahu.

Sakit tulang belakang yang kronik samada dipinggang atau ditengkok merupakan kesakitan yang sering dialami oleh ramai orang .Tidak kira orang muda atau tua semuanya terdedah kepada penyakit ini. Penyebab sakit tulang belakang ada berbagai, kebanyakknya disebabkan oleh proses penuaan yang melibatkan cakera yang lemah, arthritis sendi faset, lubang tulang belakang yang tersumbat (spinal stenosis) dan juga osteoporosis. Disebabkan tulang belakang melibatkan saraf tunjang maka ramai orang menjadi bimbang jika sakit belakang mereka akan menjadi serious dan bakal  menyebabkan kelumpuhan dan kecacatan. Ramai yang runsing jika kesakitan akan menjadi kronik seumur hidup dan menjejaskan fungsi harian samada bersama keluarga, aktiviti sosial dan juga tugasan di tempat kerja. Atas alasan itu jugalah ramai pesakit rasa takut untuk menjalani pembedahan tulang belakang.

 
Setiap orang akan mengalami sekurang-sekurangnya satu episod sakit belakang sewaktu hayatnya. Sakit belakang adalah antara masalah yang menyebabkan seseorang berjumpa doktor.
Siapakah yang berisiko?
Sering berlaku di antara umur 25-60 tahun pada lelaki mahupun perempuan dan sering menyebabkan hilang hari bekerja. Bagi 85% penghidap sakit belakang ianya sering berpunca dari tulang spinal bahagian bawah.
 
Apakah gejala sakit belakang?
  • Pelbagai.
  • Ini temasuk sakit ,kejang otot,kebas kaki,sakit yang menjalar dari belakang turun ke kaki kiri atau kanan.
  • Sakit belakang juga boleh menjadi lebih ketara apabila pesakit batuk,bersin,menggeliat atau duduk untuk satu jangka masa yang panjang.
Apa yang menyebabkan sakit belakang?
  • Banyak.
  • Antara yang paling kerap termasuk: kejang otot, stress dan masalah tulang rawan.
  • Lain-lain sebab termasuklah patah tulang belakang, jangkitan kuman, kanser dan sakit tua.
Apakah itu masalah rawan?
Di antara segmen tulang belakang terdapat rawan(disk) yang bertindak sebagai penyerap hentakan. Dengan peredaran masa, rawan akan menjadi lemah lalu terbonjol keluar dan menekan urat-urat saraf. Ini boleh meyebabkan rasa sakit.

Apakah tanda-tanda merbahaya?
Berjumpalah doktor pada kadar segera apabila:
  • Sakit belakang sehingga menyebabkan lemah atau kebas anggota kaki atau tangan dan hilang daya mengawal buang air kecil dan besar.
  • Sakit belakang dan demam panas(mungkin jangkitan kuman pada tulang belakang).
  • Sakit belakang dengan susut berat badan yang mendadak.
Bolehkan sakit belakang dielakkan?
Boleh.
Antara kaedah-kaedah yang mudah termasuklah
  • Duduk dengan tegak
  • Gunakan otot kaki sewaktu mengangkat barangan berat
  • Jangan mengangkat barang yang terlalu berat
  • Senaman menguatkan otot di sekeliling tulang belakang
Bagaimana ia dirawat?
Terdapat pelbagai kaedah rawatan bergantung kepada sebab dan tahap kesakitan. Kini terdapat rawatan semudah dengan hanya memakai WAIST NIPPER untuk menyokong kedudukan tulang belakang dengan lebih sempurna. Tanpa perlu menjalani pembedahan yang mana memerlukan kos perbelanjaan yang banyak.Dengan harga mampu milik, korang semua boleh menjalani kehidupan yang lebih selesa dan harmoni.

 

 

Jangan biarkan tubuh badan anda bongkok sebelum waktunya. Mencegah lebih baik daripada merawat. Tak kira siapa anda, lelaki mahupun wanita, waist nipper sesuai dipakai oleh semua lapiasan masyarakat. Malah dengan memakai waist nipper anda mendapat kelebihan perut kempis. Siapa yang mengalami perut buncit, memang sesuai sangat-sangat untuk mengempiskan perut.












  • DIIKTIRAF OLEH PAKAR TULANG SEDUNIA
  • WARRANTY SEUMUR HIDUP
  • MENGGUNAKAN TEKNOLOGY FIR ( MENGHALANG PEMBIAKAN SEL KANSER, BETULKAN ALIRAN DARAH, MENINGKATKAN METABOLISMA)
  • FABRIK YANG BERKUALITI
  • FLEXSIBLE 360 DARJAH
** 70% kesihatan  + 30% kecantikan  = 100% keyakinan..


Hubungi kuza untuk dapatkan waist nipper hari ini

kuza
Pm/wasap/Call
018 - 227 1997

FB / IG : Tengku Aspaniza

Tuesday, 17 June 2014

PREMIUM BEAUTIFUL

CARA MENGUKUR PREMIUM BEAUTIFUL

  Bila pakai Premium Beautiful ini, kita taknak pakai ketat2 atau longar2 sangat tau, sebelum pakai wajib ukur dahulu. Tak boleh bagi saiz ikut suke2 je.  Ambik ukuran ngam-ngam dengan saiz badan kita, bukan body Chekta, body Kak Limah atau sesiapa sahaja. 

Terdapat 4 bahagian yang perlu diukur untuk menentukan saiz premium beautiful korang. ukuran dalam Sentimeter (SM). Okay...korang boleh rujuk gambat kat bawah.

 
Tu dia...Tsunami Pb betullah, hari2 fitting

Ada yang berminat dengan Premium Beautiful?
Cepat2 hubungi kuza, nanti kuza tolong ukurkan.
pm/wasap/call kuza ye..
018-227 1997
FB : Tengku Aspaniza

 

KORSET ABANG SAYANG



Selamat petang uollsss...
lagi pasal korset abang sayang.....hehehe...
kenapa kuza cakap korset abang sayang? Pasal ramai sangat kaum2 suami ni yang nakkan isteri masing2 pakai korset ni, nak bagi isteri makin sihat dan cantik. Macam kuza jugak, suami pun galakkan pakai korset ni. Nakkan isteri ni sentiasa sihat dan cantik. Lagipun bila dah beranak pinak ni, confirm tubuh badan tak seperti dulu,  dan kuza juga mempunyai sejarah bersalin caesarean. Anak yang sulung nak keluar ikut tingkap. Tapi Alhamdulillah, anak yang kedua dan juga yang bongsu setakat ni, hehe..kuza bersalin normal.



Sekarang ni dah berjumpa dengan Premium Beautiful syukur sangat2. Kita tak tahu kita ada penyakit ataupun tidak. Tapi yang jelas, bila dah tersarung pb ni, kuza dah nampak perubahan sikit2. Tang mana yang berubah tu, tungguuuuuu.....



to be continue...




SABUN YANG BOLEH MERAWAT 
MASALAH KULIT


SENARAI KANDUNGAN DALAM SABUN
MARINE ESSENCE

Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

 
Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.

Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.

Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
  Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.

Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah. 



  • HALAL
  • SELAMAT
  • ADA KELULUSAN KKM
  • HIGH QUALITY PRODUCT

PAKAT TRY SEKETUL SORANG, ORDER NOW..!! 

KUZA
018 - 227 1997 
HARGA MAMPU MILIK