Thursday, 29 January 2015

Teman Setiap Bulan

BIO SELEZA aka RAKAN KARIB


For ladies out there, pernah tak korang semua cek tuala wanita yang korang duk pakai bila time datang bulan? Pernah tak cek apa kandungan yang ada dalam pad itu sendiri, expiry date dia, dan pernah tak korang semua terfikir proses pembuatan pad tu?

Bagi kuza sendiri, memang tak pernah. Tahu pakai dan buang je.Takde rase pun pad tu boleh membahayakan kesihatan ni. But now, bila dah ada buat research skit tentang ni, memang ada rasa gerun lah. Takut dah nak pakai pad yang di pasaran tu. Banyak sangat keburukan dari segi pemprosesannya. Rupa-rupanya pad yang kita pakai selama ini diperbuat daripada bahan buangan....No wonderlah. ada yang mengalami gatal2, berbau, cyst, kanser rahim, kulat, keputihan dan banyak lagi lah. Dah tu pulak selalu je bocor.!!!


 
 







 


So, apa pandangan korang mengenai pad yang korang duk pakai tiap2 bulan tu? pad ni bukanlah semata-mata untuk mengawal kebocoran, menampung haid sebaliknya ia juga adalah untuk keselesaan sekaligus menjaga KESIHATAN kaum wanita khususnya bahgian intim anda.


Bertukarlah kepada BIO SELEZA, elak penyakit sebelum terkena. Takda mahalnya satu paket, bukannya 30 hari korang pakai. Satu paket ada 10 keping tahan untuk tempoh haid datang. Pakai satu paket sehari je, memang takde bocor, boleh menampung sehingga 150 ml tau. malah bila pakai terasa sangat kering dan selesa. Nipis tapi kuat tahan kebocoran.






 



 

Bukan takat tu saja, BIO SELEZA mampu menghilangkan lenguh2 dan sakit pinggang ketika haid. Malah perjalanan haid pun semakin lancar, kalau keluar darah hitam ketul2 tu, don't worry ye.. memang kalau korang first time pakai BIO SELEZA semua darah2 lama akan keluar. Darah yang boleh menyebabkan penyakit pada masa akan datang. So memang terbaik BIO SELEZA.

Nak beli satu2 boleh, nak beli satu kotak pun boleh. Lagi jimat 

Ingin dapatkan BIO SELEZA hubungi kuza

018 -227 1997


Short Bra Premium Beautiful


Kebaikan Premium Beautiful Short Bra adalah:-

  



1-Rekabentuk cup bra yang berbentuk 3-dimensi (pyramid)  -  bra biasa yang kita pakai, berbentuk bulat (dome) yang tak  baik untuk kesihatan breast kita, sebab ia akan menekan nipple kita. So nipple takde ruang untuk bernafas, menyebabkan ianya sedikit gelap, masalah inverted nipple (putting ke dalam), and boleh menyumbang kepada masalah sukar menyusukan bayi dan juga BREAST CANCER. Mmg dah terbukti, especially ibu2 yang breastfeed baby, lepas menyusukan tu, lap bersih your nipple smpai kering bimbang jika ada lebihan susu and lepas tu tertekan dengan bra yang cup bentuk dome, boleh menyebabkan jangkitan pada payudara.Dengan pemakaian bra PB ni akan menjadikan nipple lebih cerah.

2-Rekaannya adalah full cup yang dapat tampung payudara dengan baik dan membantu mengajalkan payudara anda. 

3-Teknologi Far Infra Red rays –semua produk Premium Beautiful mempunyai far infra red rays (from tourmaline) yang dah ditenun dalam benang , jangan bimbang , FIR tu takkan hilang jika ikut instruction penjagaan yang diberi – sangatlah mudah!!! FIR berfungsi menggetarkan molekul air dalam badan dan melancarkan peredaran darah…banyak testimonial Premium Beautiful yang boleh banyakkan breast milk juga! 

4-Bahagian belakang bra yang berbentuk “U” –tali tidak mudah terlurut/jatuh. Kuasa serapan yang baik , selesa dipakai seharian – sebagaimana corset Premium Beautiful… kain yang digunakan untuk short bra ini  daripada jenis akwatek and akwadyne….mudah serap peluh dan tak buat kulit kita berkuap.

5- Removable Pad – Pelapik dalam bra boleh ditanggalkan bergantung pada sokongan yang kita mahukan 

6-Tali/strap yang tebal – penting untuk menyokong breast dengan baik

7-LIFETIME WARRANTY – untuk sebarang koyakkan atau kerosakan pada cangkuk, boleh dihantar kembali untuk dibaiki.


 

cantikkan sesuai bagi hadiah kat isteri 


hubungi kuza ye untuk dapatkan short bra 
Premium Beautiful

018-227 1997
love kuza 


 

Wednesday, 21 January 2015

Long Bra Premium Beautiful





Okay, sekarang kuza nak share Fungsi dan Keistimewaan yang ada pada Long Bra PREMIUM BEAUTIFUL


Nilah rupa Long Bra 





Pandangan belakang dan hadapan long bra Premium Beautiful



********************************************************************


Fungsi Long Bra Premium Beautiful

  • Mengelakkan bengkak susu. Tak perlu nak letak kobis bagai kat breast kita semata-mata nak kurangkan bengkak susu tu :)


One of the testimonial from my mentor client lepas pakai Premium Beautiful immediately after her confinement for 2 weeks. In fact the husband also love it! :)


 

  • Membantu mencegah Breast Cancer. Cup yang berbentuk pyramid pada long bra Premium Beautiful mencegah "retracted nipple" or in malay nipple masuk ke dalam.             

  • Menyokong breast yang besar sebab tali long bra premium beautiful ni sangat lebar and tebal untuk meyokong payudara yang besar. Kalau you all pakai long bra Premium Beautiful ni sewaktu bersenam pun okay sangat sebab fungsinya yang menyokong breast kita. Almaklumlah, breast kita ni bukannye otot. It just a jaringan lemak and kalau kita pakai bra yang salah, memang breast kita cepat "londeh" ..erkk 









  • Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil. Siapa yang teringin sangat nak besarkan payudara tanpa perlu menjalani pembedahan or suntikan yang menyakitkan, long bra Premium Beautiful ni adalah penyelesaiannya :)

  • Meransang  pengeluaran susu ibu.

  • Bahagian tengah long bra Premium Beautiful (bahagian hadapan yang berenda) mempunyai kandungan FIR yang tinggi. So kalau korang pakai long bra ni Premium Beautiful ni memang akan cover the whole area of your abdomen. Hence, long bra premium beautiful ni boleh membantu mengurangkan sakit gastrik yang kronik. Kalau masa puasa you all pakai long bra Premium Beautiful ni, inshaAllah tak rasa lapar at all :)

  • Memejal, menganjalkan dan mencantikkan payudara. Seriously part ni memang kena jaga betul-betul!Asset tu!:) 

  • Tudia, penggunaan coli yang tepat dan betul bisa menyihatkan tubuh badan. Faktor sakit pinggang juga merupakan salah satu daripada pemakaian baju dalam/coli yang salah.




Bila badan dah cantik solid molid, pakai baju apapun mesti cantik kan?
Yang Berminat nak menganjalkan dan mencantikkan lagi aset you all .....hubungi kuza .


Love
Kuza
018-227 1997

Psstt....Aset kita hak kita hak suami kita. Jagalah ia, belailah ia. Salah satu kunci kebahagian rumahtangga kita.

Tuesday, 20 January 2015

BVSM aka Tilam Cahaya Dhuha


Pernah ke korang dengar BVSM atau pun lebih senang kita sebut Tilam Cahaya Dhuha. Semua orang tahukan fungsi Cahaya Dhuha untuk kesihatan. Kalau dulu2 mak kita kalau ada baby yang baru lahir terkena kuning, hah siap jemur bawah mentari lagi kan?...Dengan teknologi yang semakin maju....kini korang boleh dapatkan kesan Cahaya Dhuha melalui tilam BVSM. Lebih mudah dan efektif. Bukan setakat menghilangkan penyakit kuning je, malah banyak lagi fungsi kebaikan yang boleh diguna pakai oleh Tilam Cahaya Dhuha ni

KEBAIKAN BIO VELOCITY SLEEP MATE (BVSM)

● MENINGKATKAN METABOLISMA


● MENGAKTIFKAN FUNGSI2 SEL


● MENGGALAKKAN PEREDARAN DARAH


● MENINGKATKAN PERTAHANAN BADAN DAN MEMPERBAIKI SISTEM IMUN


● MENINGKATKAN TAHAP MEDAN TENAGA


● MENSTABILKAN EMOSI, MENGURANGKAN TEKANAN, DAN DESAKAN
● MEMULIHKAN TENAGA, MEMPERBAIKI DAN MENGAKTIFKAN SEL DALAM BADAN


● BERSEMANGAT DAN BERTENAGA


● MENINGKATKAN KEUPAYAAN PENYEMBUHAN SECARA SEMULAJADI


● MENGIMBANGINDAN MENGHARMONIKAN FUNGSI2 FIZIKAL


● MELEGAKAN KEPENATAN DAN KESAKITAN


● MERANGSANGKAN DAN MENYELARAS SISTEM SARAF AUTONOMIK


● MENGGALAKN FUNGSI JANTUNG


● MENGGALAKKAN TIDUR YANG SIHAT DAN BERKUALITI




Apa ada pada BVSM???


Biovelosity Sleep Mate merupakan:-

~ selimut pertama di dunia dan juga di Malaysia.

~ disuntik / disembur dengan Garam Laut Dalam.

~ tenaga tulen semulajadi daripada Matahari 

~ ia didedahkan selama sebulan pada cahaya matahari - pada waktu dhuha sahaja kerana waktu itu ada

 unsur istimewa untuk kesihatan dan keberkatan.


Kajian dijalankan selama 20 tahun oleh seorang saintis di Bounh-Bruevich Saint - Petersburg State 

University of Telecommunication, Rusia. Pakar dalam dianogstik bioperubatan dan pemulihan manusia. 

Beliau adalah Professor Edward Krizhanovsky.
 
  

Kenapa Garam menjadi pilihan??

Rawatan garam telah lama diamalkan di blok Soviet, Eropah Timut dan Negara China

Garam juga memainkan peranan penting dalam rawatan Islam

Garam juga dijadikan penghalau makhluk halus dan penawar racun
   
 Garam telah diadun dalam bentuk Bio Velocity iaitu kelainan
 gelombang yang berupaya 

menembusi badan manusia yang bergetar bertindak dengan molekul air dalam badan. Ikatan air 

yang terputus terbebas tenaga dalam bentuk haba - terhasil oksigen.

Bila haba dibebaskan, ia akan melarutkan kolestrol yang tersumbatdi salur darah juga melarutkan darah beku

 di arteri jantung dan otak yang menyebabkan darah menjadi lancar di seluruh badan.Bila darah 

lancar...semua masalah kesihatan akan beres dengan izinNya. Hormon balance, sel di renew berlaku sebab 

tu makin sihat dan awet muda.
 

 


Kenapa Tenaga Matahari & Garam digunakan??


* Sebab masa tidurlah renewal sel berlaku, tetapi hanya 
dengan tidur yang lena.


* BVSM bantu anda untuk dapatkan tidur yang nyenyak 
tanpa gangguan supaya segala proses penyembuhan berlaku
semaksima mungkin.

 

* Otak dapat berehat dari sebarang emosi, interaksi dan 
mudah membuat keputusan.


* Tidur yang lena akan pulihkan aura 




Macam mana nak guna???
 
Hanya tidur / selimut / peluk sahaja.......
Tidur dengan BVSM bagi yang belum sakit INSYAALLAH
  dapat elakkan sakit jantung dan strok



Tindak Balas Dengan BVSM

* Ada yang cepat rasa kesannya
* Ada yang lambat rasa
* Ada yang kata terus rasa nak muntah
* Ada yang kata lega.....1st night tidur....Subhanallah sedapnyer
 tidur...ringan rasa badan
* Ada yang rasa masalah tulang belakang masih rasa sampai 
sekarang walaupun kurang
* Ada yang kata :
 "Tulang belakang saya dah OK...ALHAMDULILLAH.."
* Ada yang kata muntah-muntah
* Ada yang kata: "Malam tadi saya mimpi teruk dan takutt!!"
* Ada yang kata tak boleh tidur malam
* Ada yang kata malam tadi tidur lena, sedangkan dah bertahun tak

 boleh tidur
* Ada yang kata masalah kronik selama 6 tahun macam dibuang terus

 
apa pun....BVSM memang bekerja sebagai....

* membelai dan mengurut mesra badan anda dan menyihatkan sel
* detox
* baiki
* pulih






  Bahan utama selimut cahaya dhuha adalah Garam Laut 
Dalam. Memberi kesan2 yang baik dan mampu merawat 
pelbagai penyakit seperti :-


strok 


kerosakan saraf tunjang akibat virus


lumpuh akibat sakit jantung dan arthritis lutut sendi


celebral palsy (lumpuh saraf motor)


sakit tulang belakang akibat kemalangan


slip disc


kanser ovari


lumpuh akibat kemalangan


jaundis  



Berapa lama baru nampak kesannya? Ini yang perlu anda

semua tahu.
  Ada yang badan dah ada bermacam-macam 
(berkarat dalam badan kita tak tahu....ingatkan diri saya 

juga) 

Ada yang problem saraf
 Ada yang lemak banyak
 Ada yang sel dah lembab

 Ada yang air sangat kurang dalam badan (dalam badan kemarau!!)

so...apa yang berlaku pada badan dan perasaan anda bila
bersama BVSM....bergantung kepada sistem badan masing-
masing!!!

Contact for detail

sms/wasap/call

kuza

018-227 199




TIPS: Berdasarkan banyak pengalaman...macam-macam
 ada...ramai yang dapat manfaat segera dalam masa 3 
hari.....walaupun tempoh penyembuhan biasanya 21
 hari....Jadi dalam masa 21 hari tu, anda sabar,
 bersangka baik, teruskan tidur di atasnya, minum air
mineral 10-15 gelas sehari & minta doa sungguh-
sungguh kepada ALLAH SWT...