Thursday, 26 February 2015

Cegah Kanser dengan Korset Premium Beautiful

Kanser atau barah adalah nama penyakit bagi salah satu tumor ganas yang sudah tidak asing lagi di kalangan masyarakat terutamanya kaum wanita dan ia sukar diramalkan. Banyak faktor yang mempengaruhi dan terdapat banyak jenis. Dikatakan sampai kini kanser masih menduduki peringkat pertama dalam kes kematian di dunia. Salah satu jenis kanser adalah kanser payudara. Penderita penyakit ini terus bertambah saban tahun namun, hanya segelintir sahaja yang mengetahui gejala kanser payudara ini.

Untuk merawat penyakit kanser payudara, agak-agak uolls berapa kos yang terpaksa ditanggung untuk merawat kanser ini? Of coz la...puluh-puluh ribu kan? so, untuk mengelakkan kos yang tinggi, pemakaian korset Premium Beautiful merupakan salah satu alternatif terbaik untuk mencegah, merawat dan menghapuskan sel-sel kanser tersebut. Ramai yang dah mencuba, dan ramai jugak yang mendapat result yang baik, Alhamdulillah dengan izin Allah jua, ianya mampu menjadi medan terbaik bagi pesakit yang mengalami kanser tersebut. 

Kanser ini terjadi , apabila sel-sel kanser (malignan) berada dalam  tisu-tisu payudara. Kanser payudara boleh berlaku dimana-mana bahagian payudara termasuklah : 
  • Lobus yang menghasilkan susu
  • Duktus yang menghantar susu ke puting
  • Tisu lemak payudara
Infra Merah jauh (FIR) yang terdapat pada setiap benang korset Premium Beautiful membantu meningkatkan daya tahan tubuhn meneutralkan racun, dan memperkuatkan proses terapi barah.  



Selain itu, pegaliran darah sentiasa aktif dan lancar ke seluruh badan. Maka sel barah tidak akan wujud dan berkembang.

Ia turut mendetoktifikasi sel-sel barah dengan cekap

Fir juga mengembangkan kapilari darah untuk membantutkan pemberanakan sel barah. 

Premium Beautiful ini sekaligus memberi terapi pemanasan badan. Sel barah mati pada suhu 42 darjah celcius ketika pemakaian Premium Beautiful iaitu melalui sinar FIR yang akan membunuh sel barah tanpa sedar. 


 
 
Wanita adalah tonggak utama keluarga. Hargailah diri anda sebagai seorang wanita, kerana nilai kesihatan seorang wanita terlalu berharga.

"MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPDA MERAWAT"

Best Product & Best Price

kuza
018-227 1997

Monday, 23 February 2015

Perut Buncit boleh mengundang penyakit


Cuba perhatikan perut korang di depan cermin. Adakah korang merasa perut korang buncit dan berlemak? Nah, ini saatnya korang kenali bahaya perut buncit agar korang segera mengambil langkah-langkah yang tepat untuk terhindar dari risiko gangguan kesihatan yang mengintai!
 
 
Rajin2 ye korang baca,  jangan malas2. Hehehe…


Perut buncit juga dikenal sebagai obesitas sentral (central obesity), merupakan akumulasi lemak di perut yang mengakibatkan peningkatan ukuran perut dan daerah di sekitar pinggang. Obesitas sentral telah lama terbukti memiliki kaitan dengan munculnya berbagai masalah kesihatan. Lantas, apa yang menyebabkan terjadinya obesitas sentral ini?
Lemak Visceral Pada Perut Buncit

Lemak dalam tubuh terbagi dalam dua jenis. Ada lemak subkutan, lapisan lemak yang terletak tepat di bawah kulit. Kemudian ada juga lemak visceral yang juga disebut lemak intra abdominal, yang tertimbun di bawah otot dan mengelilingi organ vital, termasuk di dalam perut buncit Anda. Lemak ini akan dimetabolisme di hati yang kemudian akan diubah menjadi kolesterol darah, sehingga sangat berbahaya bagi kesihatan Anda.

Jom baca lagi..!

 http://duniafitnes.com/wp-content/uploads/2012/03/visceral-fat-intra-abdominal-fat.jpg

 APA PENYEBAB TIMBUNAN LEMAK VISCERAL DI PERUT?

Berikut ini beberapa faktor penyebab menumpuknya
 lemak di perut korang.


-Faktor genetik
-Kebiasaan konsumsi makanan berlemak dan berkalori tinggi

-Konsumsi lemak jenuh berlebih

-Kurang olahraga dan aktivitas fisik

-Stres, dan sebaginya


Risiko Kesihatan Akibat Perut Buncit
Obesitas sentral sendiri sebenarnya dikategorikan sebagai penyakit yang memberikan banyak dampak negatif, baik bagi kesehatan fisik hingga psikologis Anda. Berikut ini beberapa penyakit yang bisa diakibatkan oleh obesitas sentral. 


  Kematian Dini
Menurut Centers for Disease Control (CDC), sekitar 300.000 kematian per tahun di Amerika diperkirakan terjadi berkaitan dengan obesitas. Orang yang mengalami obesitas memiliki 50-100% peningkatan risiko kematian dini dibandingkan dengan orang dengan berat badan yang sehat.



                                               Penyakit Jantung
    Risiko serangan jantung, gagal jantung, kematian mendadak, ataupun nyeri dada akibat penyakit jantung meningkat pada orang yang kelebihan berat badan (overweight) atau obesitas. Obesitas juga dikaitkan dengan tekanan darah tinggi, kadar trigliserida yang tinggi, dan penurunan kolesterol HDL (kolesterol baik).



Korang Di Sini!


Stroke
Aterosklerosis, atau penyempitan pembuluh darah, yang dapat menyebabkan pembekuan darah, adalah kondisi yang mengawali banyak kasus stroke. Aterosklerosis dipicu oleh tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, merokok, dan kurang olahraga. Obesitas juga dikaitkan dengan diet atau pola makan yang tinggi lemak, meningkatnya tekanan darah, dan kurang olahraga. Jadi obesitas sekarang dianggap sebagai faktor risiko sekunder yang dapat mengakibatkan stroke.

                                           Diabetes Tipe 2 
Kenaikan berat badan sebesar 5 – 10 kg dari berat badan yang sehat akan meningkatkan risiko seseorang terkena diabetes tipe 2 sebesar dua kali lipat daripada orang yang tidak mengalami kelebihan berat badan. Lebih dari 80 persen penderita diabetes diketahui mengalami kelebihan berat badan ataupun obesitas.
 
Selain berbagai risiko penyakit di atas, ada beberapa penyakit berbahaya lain yang boleh terjadi akibat memiliki perut buncit. So, ramai-ramai kita buangkan perut buncit dengan kaedah paling cepat dan selamat. Tanpa makan ubat-ubatan, just sarung waist nipper je…semudah ABC

 

Kuza

018-227 1997

Monday, 16 February 2015

Hilang inci selepas 9 hari sarung PB

Hai korang, kuza ada testimoni fresh from 
Topleaderscircle ni.
Petang ni kuza nak share satu testimoni Busines Partner kuza sendiri Anieyta Ali. 
Ni kawan kuza jugak, satu sekolah mase di SMSA dulu
Ni bentuk badan dia 1,2,3,4 bulan yang lepas.


Gambar kawan kuza tu berbaju kurung bertudung oren. yang tudung putih tu, biz partner kuza jugak, Aisyah Rawi. Aisyah sekarang ni pun dah sarung PB.Gambar ni kalau tak silap kuza sekitar Oktober 2014. 
masa ni kita orang ade o-group kat Giant. Share pasal business.

Okay, now kita tengot perjalanan kawan kuza ni. Kawan kuza ni dah ada anak 5 tau. Kalah kuza, hehe... Punyalah nak pakai PB, nak dapatkan kembali bentuk badan dulu2, letih tau bila badan besar, nak bangun, nak solat, nak berjalan.....kata kawan kuza nilah. Tapi bila dah dapat sarung PB, punyalah happy hingga senyum pun sampai ke telinga. 

Ni semasa kuza ambil ukuran kat rumah dia, wah tak sabar ye......selalu tanye kuza, best ke pakai Pb, camne pakai PB...nak sangat pakai PB ni......hehehe...sabar Ta. 



Tengot tu..., muka happy bila PB dah ada kat tangan. Now korang boleh tengot selepas 9 hari pakai PB.... hehehe.....
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`


Tadaaa......Perut dan punggung dah hilang inci, badan lebih kemas, lebih ringan, malah muka dah bertambah seri. Kawan kuza ada bagitau, lepas seminggu pakai PB, badan ada rasa lemah, pening kepala, nak muntah pun ada...tapi tu semua tindakbalas PB terhadap tubuh badan kita. Betul2 PB ni bekerja untuk dia. Terbaik PB!!.

Sekarang ni, Alhamdulillah, kawan cakap, badan sekarang ni lebih segar dari sebelum ni, sihat dan cergas je rasa...cik abang pun dah start perasan, eh ayang nampak lain lah..!!!! ahaksssss

If korang nak rasa penangan PB, jangan segan2 hubungi kuza. Bulan Mac PB dah naik harga. Ingatkan bulan Feb baru ni. So....mana2 yang nak harga lama, hubungi kuza sekarang. bulan depan harga dah lain.

love kuza
018-227 1997




Sunday, 15 February 2015

Team TLC Terengganu



Alhamdulillah, berlangsungnya kelas TLC Terengganu
 dengan jayanya.
Thanks buat mentor kuza Safriza Azwani coz sudi datang ke Terengganu. Jarak bukan penghalang saf untuk datang sini sama2 berkongsi ilmu untuk team TLC di sini.

Kelas Team Topleaderscircle Trg - 14 Feb 2015 (Sabtu)


Banyak ilmu yang dikongsi oleh Saf, especially tentang selok belok Premium Beautiful. Nak pakai PB, nak jual PB semuanya kena ambil tahu, kena faham, kena ada ilmu. Yang paling penting, cara nak ambil (saiz) ukuran pda client. Tak boleh  pakai hentam kromo saja. Nak pakai PB bukan setahun dua, kalau boleh biarlah PB tersarung sampai akhir hayat. Beli sekali untuk seumur hidup.







demo nak pakai Long Girdle. Cara terbaru hanya ada pada TOPLEADERSCIRCLE...acanner tuhh...lain pada yang lain tauuu...



 
masing-masing khusyuk duk kira saiz PB


kakla, kuza, kak norma , kakzahaniah....


Bersama mentor Safriza Azwani


Bersama mentor Liyana Tahar


tudia...mood Bangkok dah maiiii




Alhamdulillah, kelas berakhir dengan jayanya. Terima kasih daun keladi lain kali datang lagi.


Love Kuza

Thursday, 12 February 2015

Kelebihan Berpantang Dengan PB



Kata orang, time berpantanglah waktu yang paling sesuai dan paling mudah untuk dapatkan bentuk badan seperti anak dara. Memang betul, kuza sokong 200%. Haaa, dengan confidentnya kuza jawab. Ada yang tak setuju? up to u.

Masa dalam pantang, semua urat2 kita, tubuh badan kita kan lembut, so... bila kita berbekung, memang cepat badan terbentuk. Dengan Premium Beautiful, Insyaallah confirm dapat result yang memuaskan dan terbaik. Kuza yakin sangat2, coz dah ramai yang berpantang dengan Premium Beautiful



Ni salah seorang mentor kuza, Liana Tahar. Tu gambar baru masuk kerja selepas 2 bulan berpantang. Sekarang kita tengot camne badan selepas 3 bulan.
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`




 Haaaa tu dia slim kan? siap pinjam baju adik lagi tu.

Jom baca, kelebihan berpantang dengan Premium Beautiful



Long Brassiere
 Kelebihan Long Brassiere

1. Mengelakkan bengkak susu
2. Mengelakkan payudara berdarah
3. Menyokong payudara besar
4. Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil
5. Meransang pengeluaran susu ibu
6. Mengelakkan gastrik

Long Girdle 
 Kelebihan Long Girdle


1. Menyokong rahim selepas melahirkan anak
2. Menstabilkan hormon
3. Mengurangkan senggugut
4. Membantu perlekatan janin
5. Mencantikkan punggung
6. Mengurangkan keputihan

Waist Nipper (Bengkung)
Kelebihan Waist Nipper


1. Menyokong tulang belakang
2. Memecahkan batu karang kecil
3. Mengempiskan perut
4. Menghilangkan 'stretch mark'
5. Membentuk pinggang
6. Elok untuk mencegah demam kuning
7. Mengubat lenguh kaki




Premium Beautiful adalah bengkung moden dan amat menggalakkan dipakai oleh setiap wanita yang baru bersalin kerana ia membantu :



* Mengeluarkan ANGIN dalam badan 

* Mengecutkan dan memperkemaskan semula RAHIM yang mengembang semasa mengandung.

* Menarik dan merapatkan semula TULANG PINGGUL yang mengembang semasa proses bersalin

* Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi

* Mengeluarkan darah nifas yang BEKU dan BERKETUL-KETUL dengan lancar

* Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa ( menggantikan PROSES TANGGAS ) dari rahim

* Menyokong ( menyengkak ) rahim dari jatuh

* Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya ( menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron )

* Menghilangkan STRETCH MARK akibat semasa mengandung atau menggaru perut kerana kegatalan ( stretch mark )

* Menghangatkan dalam badan dan tidak perlu menggunakan bahan2 seperti param, tapel, dan pilis

* Melancarkan proses pembuangan air besar  ( sembelit terjadi apabila makan jamu )

* Memperbanyakkan susu dan mengelakkan bayi dari cirit-birit akibat pemakanan jamu

* Merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar.

* Menaikkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dengan cepat

* Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yang menarik

* Wanita bersali 'ceasarian' ( kerana tidak boleh bertungku, memakai ubat dan sebagainya ) paling digalakkan memakai Premium Beautiful untuk menyihatkan semula rahim anda dan mengelakkan buncit di bawa perut.




Pilih lah yang  mudah, tak perlu susah2 berbelit2, simpul ikat bagai. Pakai PB je....semudah ABC




Korset Premium Beautiful ni bukan saja untuk kecantikan tau...dia 70% Kesihatan 30% Kecantikan..Dalam diri kita ni bukan saja nak cantik,  yang paling penting kesihatan luaran dan dalaman barulah seri tu ada. Muka yang berseri lahir dari rahim yang sihat.


Free Fitting
Kuza 
018-227 1997 


 P/s : Berpantang dengan PB boleh dapatkan semula bentuk badan semasa belum mengandung, tapi ada lagi yang paling best.....haaa, bila dah berPB ni, jangan tak percaya, korang boleh dapatkan bntuk badan lebih cun dari sebelum ini.



Tuesday, 10 February 2015

Waist Nipper aka Bengkung Moden





Bagi mereka yang mengalami sakit tulang belakang, kuza syorkan sangat2 pakai bengkung ni. Bukan untuk wanita saje, kaum lelaki pun boleh pakai, samada nak hilangkan sakit belakang, perut buncit atau masalah2 lain. Waist nipper juga boleh kita pakaikan dibahgian betis atau mana2 bahgian anggota badan.










Jangan berkira dengan kesihatan, kesihatan lebih bernilai dari wang ringgit. Apa gunaya wang ringgit if tubuh badan korang sentiasa sakit2. Nak berjalan tak larat, asyik duk makan ubat, sebulan 2..3 ratus..setahun dah berapa. Pakai Waist nipper tak sampai 1k, boleh pakai bertahun2, hingga hujung nyawa tau. Rosak, koyak, hook tercabut boleh je hantar repair. Takde bayaran pun dikenakan. FOC

Ingin merasai kenikmatan waist nipper Premium Beautiful? 
hubungi kuza

018-227 1997

IG/FB : Tengku Aspaniza


Sunday, 8 February 2015

Tsunami PB


Hari-hari fitting, hari hari punch
hari-hari orang cari Premium Beautiful

Alhamdulillah permintaan tak pernah putus2. Makin ramai wanita di luar sana yang bijak memilih korset premium beautiful sebagai pilihan mereka,bukan hanya untuk merampingkan tubuh badan, malah pakai korset ni untuk merawat dan mencegah segala penyakit2 yang tersembunyi seperti :-

  • kanser payudara
  • kanser rahim
  • cyst
  • fibroid
Malah Premium Beautiful mampu menyelesaikan masalah sakit puan seperti : 

  • faraj longgar
  • payudara kendur
  • punggung leper/jatuh
  • keguguran
  • keputihan
  • senggugut
  • migrain
  • haid tak lancar
  • masalah zuriat
  • peha besar
  • perut buncit
  • lengan besar
  • dll

Yang berminat mengetahui lebih lanjut tentang Premium Beautiful
hubungi kuza

018-227 1997
IG / FB : Tengku Aspaniza