Thursday, 30 April 2015

baju ketat jadi longgar

Happy sakan bila sapat sarung kembali baju kurung yang sebelum ni dah tak muat.!!!

Ermmm, macamnilah akibatnya bila dah sarung PB, baru sebulan lemak dah lari, baju lama dah boleh sarung kembali, kalau lah gini, time puasa nanti lemak semua pergi, lebaran nanti lagi berseri-seri, confirm akaq2 semua puashati!!

Tengot..!!! terpaksa slim tanpa diet ketat..ni dah nak masuk bulan ramadhan, rasenya dari pakai baju saiz XL sah-sah shopping raya nanti uols pakai baju saiz M. 


Siapa yang nak slim sebelum raya, masih sempat lagi tau...

hubungi kuza cepat2
pm/wasap/sms/call
 
018-227 1997

Rahsia dalaman wanita



KEBAIKAN MAHARANI YANG WAJIB KORANG TAHU

Pernah dengar Maharani? belum pernah cuba?
Jangan main-main tau dengan maharani ni...heheh
Dia punya kesan memang tip top..!!





Kehebatan Herba Maharani:-
 
Menyelesaikan masalah haid yang tidak teratur.
Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan. Anti bakteria (sekitar faraj) Melegakan sakit pinggang, sendi dan lutut. Melegakan migrain dan angin dalam badan. Menguatkan hati dan buah pinggang. Melegakan asma. Menghilangkan bau mulut (terutama waktu pagi) 
Baik untuk pesakit diabetes (untuk kencing manis) Menyelesaikan masalah buasir.
Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks)
Menberi kebahagiaan kepada pasangan.
Kesuburan dan awet muda.
Mencantik, menegang dan melicinkan kulit.
Menaikkan seri muka.
Menegangkan payudara.
Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
Melambatkan proses menopous.
Menguatkan antibodi/imunisasi.
Melancarkan peredaran darah.
Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam.
Amalan semasa berpantang.
Menambah darah semasa bersalin.
Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan.
Memperbanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin. 
Menghilangkan urat timbul.
Mengimbangi tekanan darah. 
Meningkatkan kecerdasan minda.

***************************************** 
Pendek kata, pil Maharani ni complete untuk seluruh tubuh badan kita. Nak tahu keberkesanannya kene lah cuba. Sekotak hanya untuk sebulan. Memang berbaloi.

Cara makan : 

1 kotak Herba Maharani mengandungi 6 biji bola besar, dalam bola tersebut ada 50 biji pil kecil.  Makan 25 biji pil kecil pagi sebelum makan dan 25 biji malam sebelum tidur. Pastikan menggunakan air suam semasa makan pil tersebut. 

Herba Maharani hendaklah dimakan pada hari pertama selapas haid. Contoh tempoh haid ialah 6 hari, maka hari ke-7 mula mengambil Herba Maharani. Jika makan 1 biji besar sehari, cukup 6 hari berhenti makan dan ulang semula pada bulan berikutnya.



Order Sekarang!!

kuza
018-227 1997




Wednesday, 29 April 2015

PT & O-Group


Assalamualaikum.

Alhamdulillah, baru berkesempatan update blog, hampir 2 minggu kuza tak update. bukan taknak tapi tak sempat. Today kuza nak share dengan uols citer minggu lepas....hehe...happy sakan bile mentor cakap nak datang Terengganu, siap mimpi lagi......hahaha excited sangat2 nak jumpa dengan mentor. Alhamdulillah bila dah jumpe siap kene tepuk2 lagi biar cepat2 100K.

***************************************** 
Personal Touch with my Mentor Safriza Azwani 



 First date dengan kuza, Jumaat jam 3.30 petang kat Paparich. Memang mudah jumpa kat sini, tempat pun selesa tengah bandar.





Sweetnya mentor kuza, Safriza Azwani, masih single....opsss tak lama dahh toww ...hihih


 Alhamdulillah, banyak yang dikongsi oleh mentor, tepuk-tepuk 100K dalam tangan ...Insyaallah.


Haha, budak kecik ni pun datang jugak, sekarang kakak Nurin pun dah faham sangat2 busines yang ibu buat. Thanks kakak #Nurin  Nadhira Thaqiah = Cahaya yang bertakwa dan menyegarkan :)



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Sabtu 18hb April 2015
O-Group

Hari kedua, kita orang kat sini lagi.....kali ni buat O-Group. Kuza dan biz partner kuza Kak Norma dan Kak Zahaniah pun ada sekali. Dan tak lupa jugak rakan biz baru kak Norma iaitu Kak Gee


dari kiri : kak Zahaniah, kak Gee, kuza dan kak Norma
Tau tak kita orang buat bentuk "C" tu apa? hehehe..










Alhamdulillah, 2 hari bersama mentor, macam tak puas je, banyak lagi yang nak dikorek, nak gali dalam2. Thank you banyak2 buat mentor kuza Saf, Insyaallah dengan apa yang disampaikan akan kuza praktiskan hingga jadi. Buat busines kalau ada mentor memang senang, ilmu yang diberi hanya copy paste aje apa yang mentor buat, cuma kalau kita malas, rezeki pun malas nak masuk. Nak seribu daya tak nak seribu dalih, tepuk dada tanye hati, aku buat busines ni untuk apa? sendiri jawab...!!


Love kuza
018-227 1997



Thursday, 16 April 2015

Korset Abang Sayang





TAK KENAL MAKA TAK CINTA
DAH PAKAI SI SUAMI TAK TAHAN MELIHATNYA

Jom Sihat Kurus Cantik?
Rahsia Badan Macam Anak Dara Walaupun Anak Sudah 5

Risau badan makin GEMUK?
Dah bosan suami asyik perli? Dah cuba macam-macam tapi tak menjadi? Kuza ada cara mudah bagi masalah anda.

PREMIUM BEAUTIFUL adalah pilihan yang tepat untuk anda.
Adakah anda mengalami masalah seperti berikut :-

  -Payudara mulai jatuh, kendur dan hilang bentuknya.
  -Perut buncit selepas bersalin dan sukar untuk disembunyikan
  -Punggung tidak menarik, jatuh dan tidak semantap dulu
  -Mudah gemuk berat badan cepat meningkat walaupun makan sedikit
  -Pengambilan hormon perancang membuatkan anda makin gemuk

Sebagai wanita berkerjaya, pastinya anda agak sibuk dengan urusan harian kan? Bekerja, jaga anak, memasak, kemas rumah,dan macam-macam lagilah.

Dah tu bilamasa nak bersenam? macam mana nak jaga badan supaya cik abang selalu sayang? 

Kini, anda tak perlu risau lagi ye....Kat sini Kuza menawarkan korset PREMIUM BEAUTIFUL PILIHAN NO. 1 di MALAYSIA. 

Alamilah keajaibannya. Anda pasti kelihatan lebih muda dari usia sebenar.

"Acu Ubah Sekarang"

 KECANTIKAN 
KEYAKINAN 
KEANGGUNAN
KESIHATAN

CALL / SMS /Whatsapp

KUZA
018-2271997
 

Tuesday, 14 April 2015

Ramai yang bertanya kuza jual apa ya? sekejap korset, sabun, coffee. Yup semua kuza jual, yang pasti produk ni datang dari satu bumbung, satu syarikat. 

Jom shopping Kedai Online Kuza
24 Jam buka. 


 

Sistem Tapisan dan rawatan air berteknologi tinggi. Dulu dikenali dengan Bio Aura, now, formula baru, lebih berteknology, if kat rumah korang ada yang lama dan nak trade in yang baru boleh sangat2.



 PREMIUM BEAUTIFUL




JTX AIRTRACKER

 
 Minyak pelincir enjin yang bertaraf premium ini memberikan kuasa dan prestasi optimum walaupun pada suhu tinggi sambil melindungi omboh serta mengawal dan menyingkirkan enapan. Sesuai untuk semua jenis enjin dan apa-apa jua keadaan pemanduan



BIO VELOCITY SLEEP MATE (BVSM)


 

Tidur nyenyak sepanjang malam. Rawatan ALternatif tanpa ubat. Berkesan untuk penyakit2 seperti gout, sakit sendi, sakit tulang belakang, lumpuh, asma, migrain, sengugut, lemah tenaga batin dan lain-lain penyakit. Insyaallah. 


SABUN KETUL MARINE ESSENCE


Sabun untuk melindungi kulit dan bebas dari bahan-bahan chemical
Sesuai untuk semua peringkat usia. 100% ORGANIK
merawat masalah gatal-gatal, ruam, ekzima, jerawat badan/muka, kulit kering, bersisik, bau badan, parut, kulat makan air, kudis, chicken pox, ketiak hitam, pelipat/celah peha hitam dan lain-lain masalah kulit.


MANDIAN MARINE ESSENCE

 

Fungsi sama je dengan Sabun. Cuma yang ni sesuai untuk dibawa travel


SHAMPOO MARINE ESSENCE


Mampu merawat segala masalah rambut seperti :-
kelumumur, keguguran, kuping atas kepala, kudis, rambut bau hapak, rambut berbuah/bercabang, 
gatal-gatal, kutu, malah boleh melebatkan rambut




UBAT GIGI GARAM BULUH

 

 Masalah gusi bengkak, gusi berdarah, mengurangkan sakit gigi berlubang, mulut berbau, ulser, 
anti kuman & tanpa florida. Kanak-kanak pun sesuai.


FEMI 9 INTIMATE WASH



Premium Beautiful Femi 9 Intimate Wash merupakan pembersih yang bersifat sederhana dan lembut yang sesuai untuk kegunaan seharian. Ia berkesan untuk membantu membersihkan, menyegarkan dan menghilangkan bau. Selain itu, ia juga membantu mengekalkan keseimbangan pH semulajadi kulit, melindungi dan mengelakkan jangkitan bakteria dan keradangan di sekitar bahagian intim kaum wanita yang disebabkan oleh pertumbuhan bakteria dan mikroorganisma. Dengan ini, ia mengurangkan ketidakselesaan pada bahagian vagina dan bau yang tidak menyenangkan.


HAND & BODY LOTION
 

Rangkaian Siri produk penjagaan diri Premium Beautiful termasuk Syampu Badan, Losyen Tangan dan Badan, menyediakan cara baru Aromaterapi untuk meningkatkan semangat, melegakan takanan dan member penyeimbangan secara semulajadi dengan haruman. Ia mengandungi pati minyak dari lavender tulen yang dapat menenagkan, menguatkan minda dan meningkatkan semangat. Selain pati minyak lavender, ia mengandungi Vitamin E, Vitamin B kompleks dan ekstrak tumbuhan.


BIO EVER NANO CREAM


Juga dikenali dengan Cream Magic. Mampu meghilangkan eyebag, menghilangkan kedut-kedut disekitar mata, meruncingkan dagu, mengecilkan peha dan lengan, malah boleh dijadikan 1001 
rawatan untuk penyakit.


TUALA WANITA BIO SELEZA


 

 Kebaikan utama :- Kesan anti bakteria, mengaktif sel-sel badan dan meningkatkan metabolisme tubuh badan manusia, meningkatkan sistem pertahanan badan & membekaljan kandungan oksigen aktif yang lebih tinggi. Merawat dan mencegah , senggugut, keputihan, hadi tidak teratur, buasir, cyst, fibroid malah menghilangkan bau miss V yang tidak menyenangkan. 


COZUMA CC CREAM

 
Krim Kecantikkan Wanita - Memberi Perlindungan UV yang Optimum.
Wajah berseri dari dalam dan rasa seperti kulit semulajadi.


 BEDAK ASAS KOMPAK BB CREAM



Bedak asas ringan dari COZUMA  diformulakan dengan adunan eksekutif ramuan semulajadi untuk menjadikan tona kulit sekata, mengecilkan liang roma lalu mengembalikan keserian dan kemulusan kulit wajah. Kulit akan kelihatan segar, halus dan berseri



FESTIVO EYES & CHEEK PALLETE
 
 Palet semua dalam satu yang sesuai untuk mewujudkan pelbagai pandangan memukau. Palet ini mengandungi semua yang diperlukan untuk kegunaan siang dan malam.



GINCU BERKABUT - COZUMA



 
Sapu bibir anda dengan tekstur inovatif ini yang meluncur dengan keselesaan sempurna dalam setiap sapuan. Formula gincu berkabut ini menghaluskan bibir seperti sutera, kemasan satin dengan liputan warna penuh. Formula hebat untuk warna bibir tahan lama.


MINERAL COFFE - COFFE GARAM BULUH

 

Produk Paling LAKU KERAS. Coffee yang mampu membekalkan tenaga sepanjang hari. Badan semakin cergas dan cerdas. Juga dikenali dengan coffee diet. Bila minum terasa kenyang sepanjang hari




GARLIC TABLET

 

  Membantu menurunkan kandungan lemak darah dan kolestrol darah, mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis. Menghalang pembekuan darah, membantu dalam fungsi penghadaman dan membuka selera, melegakan perut kembung dan ulser peptik. Juga membantu membuang angin, menyelaras gula darah dalam badan dan membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit.


 

Kebaikan yang terdapat dalam Garam Buluh yang wajib korang tahu :-
Menyingkir toksin dalam badan, menguatkan peristalsis saluran usus, menyinkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus, meningkatkan daya pemulihan badan, membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia, menyelaraskan fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal dan menyelaras keseimbangan ph badan, mengembalikan susuk badan beralkali lemah. 



LACTO-LITE
 

 Nurich Lacto-Lite kaya dengan serat larut dalam air, mempercepatkan kadar pembiakan bakteria berguna dalam badan, menyekat pertumbuhan sel rosak dan mendirikan sawar biologi dalam saluran usus. Pengambilannya dapat menggalakkan penyerapan nutrisi, mengekalkan keseimbangan mikrob dalam saluran usus, menjadikan fungsi perut dan usus kekal sihat, dan seterusnya meningkatkan daya keimunan badan.



BIO VELOCITY ALFALFA CONCENTRATED




 

 Sesuai untuk mereka yang mengalami :-
masalah Anemia, masalah kolestrol darah yang tinggi, gout, stres, terdedah kepada sinar radioaktif yang tinggi, kurang makan sayur-sayuran/buah-buahan, masalah haid/senggugut, masalah mulut,/badan berbau, sembelit, muka pucat dan sejuk pada tapak tangan/kaki


HERBA MAHARANI






 




BBPLUS COLLAGEN

Ramai yang menggemari BBplus Collagen. Dengan ramuan jus buah Blackcurrant, jus buah roselle yang sedap, juga serat epal, campuran vitamin C, inulin, ekstrak biji anggur serta kolagen ikan memberikan wajah anda cerah dan berseri, anjal dan tegang, halus dan gebu, lembap, licin serta kurang garis2 halus dan kedutan, kulit cepat sembuh, dan kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari.



PANTAZ JELLY
 
Pantaz adalah sejenis ais berkhasiat yang diperkaya dengan bahan-bahan organic dan vitamin semulajadi. Ia dirumus khas untuk kanak-kanak yang memerlukan khasiat semasa fasa pertumbuhan dan pembangunan yang kritikal.


Berminat untuk semua produk-produk di atas? apa lagi...
pm/wasap/sms/call kuza

018-227 1997

**************************************************************************

Boleh Bank in ke Akaun :-

Tengku Aspaniza binti Tengku Aziz
Maybank : 1630 6418 9480
BIMB :1301 7020 7218 57

Tengku Ahmad Azwan bin Tengku Aziz
CIMB :7050 3586 21