Tuesday, 7 April 2015

Luahan Bekas Pesakit FIBROID



      PENGAKUAN BEKAS PESAKIT FIBROID 

Luahan hati dari seorang bekas pesakit fibroid…..Ujie. 
Ngeri tau bila mendengar cerita dari ujie ni. Bila penyakit yang berkaitan dengan rahim seorang wanita, boleh buat luruh jantung tau. Mana taknya, disitulah harta yang paling berharga buat seorang wanita. Bayangkan kalau rahim kita yang satu tu tiada? Mane mungkin kita akan mendapat zuriat sendiri kan? So, hargailah apa yang telah Allah beri, jaga sebaik-baiknya. Insyaallah kuza sendiri pun akan sentiasa menjaga pemberian Allah nikmat yang paling berharga ni sebaik-baiknya. 


Apa itu FIBROID?
Fibroid ialah sejenis ektumbuhan yang berlaku pada dinding rahim. Bagaimanapun ianya tidak merbahaya dan bukan sejenis kanser.  
Fibroid tumbuh sama ada satu biji besar atau beberapa biji kecil, tetapi dalam bilangan yang banyak. bagaimanapun fibroid boleh membesar sehingga sebesar buah tembikai.

Apakah tanda-tanda FIBROID?
Kebanyakan penghidap fibroid, tidak menunjukkan tanda-tanda mereka menghidap fibroid. Macam Ujie sendiri share, Ujie langsung tak rasa sakit pada bahagian abdomen Ujie. Cuma Ujie perasan ada sesuatu yang KERAS setiap kali Ujie tekan abdomen (perut) beliau. Tapi tak sakit.
Dan kejadian kedua yang Ujie hadapi adalah bila Ujie mengalami period yang non-stop selama sebulan! but again Ujie ingatkan period non-stop tu sebab harmone inbalance. Yup! memang kebanyakan penghidap fibroid tidak menunjukkan tanda-tanda mereka menghidap fibroid.

Kat sini kuza nak share tanda-tanda penghidap FIBROID

  • wanita yang berumur antara 30 hingga 50 tahun
  • wanita yang mengalami pendarahan yang banyak dan berpanjangan KETIKA datang haid.
  • wanita yang mengalami pendarahan pada masa SEBELUM hari yang sepatutnya datang haid
  • wanita yang mengalami senggugut yang teruk
  • wanita yang mengalami sakit dalam perut semasa melakukan hubungan intim dengan suami
  • wanita yang mengalami perut yang buncit, rasa tidak selesa pada obdomen atau rasa sakit kejang pada obdomen bawah
  • wanita yang mengalami sembelit (akibat tekanan fibroid pada saluran najis) dan rasa kerap buang air kecil (akibat tekanan pada pundi kencing)
  • wanita yang sering keguguran dan mengalami masalah 
  • sukar hamil

Ini hanyalah panduan je tau. Kalau korang ada tanda-tanda macam ni, tolong jumpa doktor. Insyaallah banyak yang boleh diselamatkan kalau kita bertindak awal.

Now kuza nak share gambar fibroid yang dikeluarkan oleh doktor dari perut Ujie.

Gambar ihsan dari Ujie

Gambar ihsan dari Ujie



gambar ihsan dari Ujie

 Selepas pembedahan fibroid, Ujie mengalami masalah rahim yang jatuh dan doktor menyarankan Ujie untuk mencari rawatan alternative untuk naikkan balik rahim yang JATUH sebab Ujie masih bujang dan masih berpeluang mempunyai zuriat sendiri pada masa akan datang.

Alhamdulillah selepas 2 MINGGU menggunakan Premium Beautiful, doktor mengesahkan rahim Ujie dah okay dan berada dalam keadaan sepatutnya. Selain itu, Premium Beautiful buatkan kitaran haid Ujie kembali normal dan darah haid yang berketul-ketul sebelum ni mengalir dengan lancar.

 
Alhamdulillah ujie kini makin sihat dan ceria setelah bebas dari penyakit Fibroid dan masa ni kitaorang menghadiri majlis award Sm/Ssm  Mac 2015


MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT...tetapi jangan putus asa kalau korang disahkan menghidap fibroid atau pernah menghidap fibroid, sebab rawatan alternative memang ada. Cuma kalau boleh, kuza suggest korang cari atau buat keputusan yang bijak dalam memilih rawatan alternative tersebut.

Anda penghidap fibroid macam Ujie? Ingin rasa sendiri pengalaman yang sama macam Ujie alami selepas berPremium Beautiful?

Boleh Hubungi KUZA

018-227 1997













No comments:

Post a Comment