Tuesday, 25 August 2015

Bekas pesakit Breast Cancer akui PB Adalah Yang Terbaik!! 


Assalamualaikum semua..
Tak sabar rasanya kuza nak share dengan semua pasal Kak Soraya seorang breast cancer survivor. Korang boleh bayangkan tak, macamana peritnya Kak Soraya bertahan dengan rawatan kemoterapi dan ubat-ubatan yang perlu dimakan setiap masa. Tapi perkongsian Kak Soraya ni membuatkan kuza rasa sangat-sangat bersyukur dan akan lebih menghargai lagi kesihatan yang Allah berikan.


Kuza tak dapat bayangkan keadaan Kak Soraya waktu itu tapi kuza memang salute sebab Kak Soraya sangat tabah dan cekal menghadapi ujian Allah Swt. Berpeluang mengenali dan memahami perjalanan Kak Soraya apabila memakai PremiumBeautiful sebagai satu cara untuk menjaga kesihatan diri sangat-sangat bermakna buat kuza.


 




 Untuk Pengetahuan semua, Kak Soraya Nashir ni seorang Pensyarah satu waktu dahulu

******************************************

Cerita ni kuza tak ubah sedikit pun....sebab penting untuk semua menghayati kisah hidup Kak Soraya seorang wanita tabah yang berdepan dengan masalah kanser.


"I am myself a cancer survivor"

 


Coming from the other side, I want to share how it feels because when you are fighting between life and death you want to hear benda2  yg 'sahih' - genuine, authentic, sound. Proven things and not be hoodwinked by crack remedies. Sebab dlm market ada mcm2 claim tentang rawatan cancer e.g Kangen Water, Transfer Factor, reverse osmosis, tukang urut cancer, rawatan ghaib  etc etc etc.. Semua ni akan datang bila you sakit, so who to believe?

To be honest, I know my health has been enhanced 
through the PB.
I started using the PB  1.5 years after I had surgery, chemo, radiotheraphy. Syukur Alhamdulillah.

Yang paling ketara, during a follow up mammogram the radiologist commented that my breast skin n scar nampak bersih/cantik tak mcm dulu. The scar used t be hard n the skin hitam and dry due to 35 radiotheraphy sessions. Skin tu dulu mcm terbakar. Selepas pakai PB ia bertukar, probably because the FIR concentrated at the lace stitching yg ada di cup area.

Also, because cancer cells thrive in and love cold bodies, I believe wearing the PB helps as it helps to regulate our body temperature through the FIR. So keeping your body temperature up is vital in fighting/preventing C and a fact that many do not know.

Cancer cells also grow in Oxygen free environments, sebab tu exercise is important. So even when I run or go to the gym I use my PB sebab the FIR enhances blood circulation, thus increasing oxygen levels. Cancer cells don't like this!  InsyaAllah.



So kalau ada sesiapa yang tak nak pakai PB sebab dia takut panas ke tak selesa ke, K Soraya selalu share  this  point. Esp now we live sleep drive semua nak aircon memudaratkan  sebenarnya.


Image result for premiumbeautiful 
 
So ini antara testimony yg saya share, but always stress that it can help the healing process or prevention, amongst other things, such as:

1. Lifestyle changes -food, juicing,  exercise, rest 2. Mindset changes - prayers, faith n positive thinking 3. Regular checkups & listening to your body - check all warts n bumps you may find 4. Alternative treatments -e.g acupuncture, breast massage, heat treatment.

Because there are no empirical studies (tested and proven scientifically  and based on a big population) done to show that PB can heal Cancer, we have to be careful with our words.


*************************************

Kuza berharap sangat-sangat kisah Kak Soraya ni dapat membantu wanita-wanita diluar sana yang mengalami masalah breast cancer dalam cara mengubati dan menghadapi hari mendatang..Semoga cerita kak Soraya ni membuatkan kita semua lebih menghargai kesihatan.
Kuza 
PBExpert Terengganu
018-227 1997



Thursday, 20 August 2015

Dulu Makcik Gemokss

Assalamualaikum, 
Selamat tengahari.....hai semua!!!

Alhamdulillah, perut masih kenyang walaupun tak pergi lunch lagi. Pagi tadi kuza dan top up mineral coffee dengan kerepok rebus...hahaha...awal-awal pagi dah pekene keropok rebus. Biasalah negeri pantai timur, Terengganu memang terkenal dengan keropok & merupakan salah satu makanan tradional di sini. Tapi, sebenarnya bukan pasal keropok yang kuza nak share kat sini. :)


Actually, kuza nak share satu testimoni yang boleh dikategori gempak jugaklah. Tak lain tak bukan testimoni  mentor kuza sendiri. Kuza kenal saf ni dalam setahun lebih . Masa kenal nge saf ni pun, dia dah miliki bentuk badan yang cantik, apa yang buat kuza terkejut ialah, tak sangka ye saf sebelum ni, boleh dikategorikan budak gemokss jugak lah. Haha....Memang terkejut kalau tengot gambar tahun 2013 tu. Kalau saf ni tak jumpe dengan PB tak tahulah berapa  kg berat dia sekarang, berapa besar lagilah badan tu nak mengembang.    


Ha...kalau adik2 kakak2 tak percaya meh kuza share luahan hati saf ni. Takde edit2 punya.

My PB journey




  • 2013 - masa ni belum pakai istiqamah lagi. Pakai ikut rasa suka hati nak pakai. Kemain lagi badan macam kena pump 
  • 2014 - Alhamdulillah masa ni dah makin istiqamah. Badan pun makin ada curve. Masa ni PB still nak alihkan lemak-lemak badan tu balik rumah and sabar teruskan jer pakai.
  • 2015 - Alhamdulillah perut makin flat. Badan makin solid and slim. Makan nasi 2 kali sehari pun still OK and berat badan takkan naik mendadak. Tak perasan makin kecik until Saf tengok gambar diri sendiri..PB ni memang buat kerja dalam diam! 


Cammane?? Sentap tak korang yang ada persamaan dengan Saf? Kalau lah ada sila 
PAKAI #PREMIUMBEAUTIFUL!!



Kepada mereka yang ada masalah berat badan, lemak berkumpul atas bawah depan belakang, perut sama tinggi dengan payudara, peha besar, lengan besar, payudara kendur, punggung jatuh, suami tengot pun takde selera dah. Jom kite ubah diri, biar semua nampak cantik dimata suami.

Love Kuza
018-227 1997


Monday, 10 August 2015

Sihat dan Cantik dengan PB Elegance

Assalamualaikum,
Selamat petang uolls,
dah sampai ke penghujung syawal kite ni, lagi 5 hari nak masuk Zulkaedah. 
Camne dengan open house, mesti uolls tak miss kan? Alhamdulillah, kuza pun same, kat area kuza ni, selalu je ade jamuan raya....esok pun ada lagi.

Makan-makan jugak...PB tu uolls jangan lupa ye. Bila dah bedal makanan tu semua, PB wajib tersarung di badan. Macam kuza, Alhamdulillah, hari-hari pakai, time nak makan takde lah kisah sangat. Rugi tau main pantang-pantang makan ni, selagi Allah bagi nikmat makan, makanlah...nanti bila dah Allah tarik nikmat tu semua, siapa yang rugi. So..selagi boleh makan, kita makan, nak makan TAPI taknak berat badan naik, silalah pakai PB :)



Premium Beutiful Elegance

Fabrik lembut, sejuk dan ringan

Okay, now......lagi kuza nak share pasal PB.
Pakai PB ni bukannya nak biar nampak cantik semata2, tapi kuza tak nafikan, orang yang yang pakai PB memang nampak awetmuda kan? Tak semestinya bila pakai PB kene pakai baju ketat2, supaya orang boleh tengot bentuk badan...pakai PBni tujuannya nak hindar penyakit, kalau pun ada, insyaallah PB boleh membantu. Kita tak tahu bila penyakit nak datang, kadang2 penyakit datang cam roket, sedar2 dah semakin parah. So bila pakai PB ni semua kita boleh elakkan. Nak rawat ke nak cegah? Kalau rasa nak menginap di hospital, terpulang. So...kalau rasa apa yang kuza cakap tu betul...cepat-cepat contact kuza.

Dan lagi, jika uolls rasa PB ni mahal untuk kegunaan kesihatan kita...mungkin kita juga lupa yang kos perubatan lagi mahal dan sakit yang perlu kita tanggung.

 Lagi kelebihan yang ada pada PB

- Mengatur kitaran haid
- Menghilangkan sakit senggugut
- Melancarkan perjalanan darah
- Mengatasi masalah keguguran
- Mengeluarkan angin dari badan
- Mengatasi risiko BARAH RAHIM
- Mengatasi risiko BARAH PAYUDARA
- Mengurangkan berat badan
- Menyokong rahim selepas lahirkan anak
- Menstabilkan hormon
- Membantu perlekatan janin
- Mencantikkan punggung
- Mengurangkan keputihan
- Merapatkan miss v
- Menganjalkan/menegangkan payudara dan punggung
- Mengempiskan perut
- Menghapuskan lelemak
- Menghilangkan sakit tulang belakang
- Mencegah bongkok
- Sesuai dijadikan SET BERPANTANG


 


* Produk Superbrands
* Diiktiraf pakar tulang belakang
* Flexible (360 darjah)
*Warranty sepanjang hayat
* Repair - FOC
* Special design - Custom made 
* No. 1 BEST SELLING corset

Love Kuza
018-227 1997